GHP (Goede Hygiëne Praktijken) , het HACCP-systeem, traceerbaarheid en meldingsplicht binnen de grootkeuken worden uitgebreid besproken,verduidelijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden en ingeoefend via groepswerk. Je leert de keukenlay-out beoordelen naar HACCP-normen. De basisbegrippen van management worden behandeld en toegepast op de functie van het hoofd van een voedingsdienst. Je krijgt inzicht in andere verantwoordelijkheden en taken van het hoofd van een voedingsdienst : keukenadministratie, budget -, kosten- en voorraadbeheer, personeelsbeleid, inkooppolitiek en ergonomie. Je maakt kennis met een geautomatiseerd patiëntenadminisatrieprogramma ( Magisterprogramma).
A. Algemene competenties
- 01. Denk- en redeneervaardigheid
- 02. Informatie verwerven en verwerken
- 03. Kritisch reflecteren
- 06. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken
- 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
- 08. Teamgericht kunnen werken
- 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën
- 10. Besef hebben van maatschappelijke verantwoordelijkheid samenhangend met de beroepspraktijk
C. Beroepsspecifieke competenties
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties