Engels en communicatie (2006-2007)

Je krijgt een breed-wetenschappelijke woordenschat uit een ruim gamma van domeinen (chemie, milieu, techniek, enz). Deze vaktechnische woordenschat, samen met een herhaling van de basisgrammatica en constructies typisch voor wetenschappelijk Engels, moeten je in staat stellen om vormen van geschreven wetenschappelijk taalgebruik zelf te produceren. Daarnaast leer je hoe je gestructureerde samenvattingen en verhandelingen kan maken. Verder gaat de aandacht uit naar zakelijke communicatie: hoe stel je brieven, memo's, e-mails en verslagen op. Ook mondelinge taalvaardigheid komt hierbij aan bod en is gericht op sociale vaardigheden in het internationale bedrijfsverkeer: telefoneren, presenteren, vergaderen, onderhandelen, solliciteren.

A. Algemene competenties

  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 06. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 08. Teamgericht kunnen werken

C. Beroepsspecifieke competenties    

  • C05 De chemist kan op adequate wijze mondeling en schriftelijk communiceren om een optimale informatiedoorstroming te verzekeren.

A. Volgtijdelijkheid

Chemie (PBA) / / Communicatie- en informatievaardigheden

B. Competenties

OO:
06002013
Code:
06002013
Vakcoördinator:
Lena Dilliën
Semester:
1+2
Studiepunten:
4
Creditcontract mogelijk?
Ja
Examencontract mogelijk?
Neen
Deeltijds:
Onderwijstaal:
Engels
Opleidingsonderdeel type:
verdiepend