Lineaire regressie en correlatie
Spectrometrische analysen
- Inleiding op spectrometrie
- Moleculaire absorptie spectrometrie
- Moleculaire fluorescentie spectrometrie
- Atomaire emissie spectrometre - ICP
- Atomaire absorptie spectrometrie
- Massaspectrometrie
Chromatografische analysen
- Inleiding op chromatografie
- Gaschromatografie
- Vloeistofchromatografie
- Dunne-laagchromatografie
Elektroforese
Structuurbepaling van organische verbindingen
- Infraroodspectrometrie
- Nucleaire magnetische resonantie
Levensmiddelenanalyse
- Wateranalyse
- Proteïnen
- Koolhydraten
- Lipiden
A. Algemene competenties
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
C. Beroepsspecifieke competenties
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
Analytische chemie
Basisvaardigheden voor chemische labo-analysen
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
Eigen cursus
Oefeningenbundel
Labohandleiding
Literatuur:
Skoog, West en Holler (1996). Fundamentals of Analytical Chemistry, 7th edition, Saunders College Publishing.
Multon (Ed.) (1997). Analysis of food constituents, Wiley-VCH, ISBN 0-471-18966-9
Pomeranz en Meloan (1994). Food analysis. Theory and practice, 3rd edition, Chapman and Hall, ISBN 0-412-98551-9
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
- hoorcollege
- labo en werkcollege
B. Omschrijving
A. Types
B. Omschrijving