Onderwijsbevoegdheid Informatica (2006-2007)

De cursus bestaat uit 3 onderdelen, namelijk Netwerken, Labo-hardware en uitbreiding Vakdidactiek Het onderdeel Netwerken behelst algemene beschouwingen over netwerken (netwerkmodellen, netwerkbeveiliging, ...)., belangrijke begrippen (hub, synchroon-asynchroon, ...) en IP-adressering (met o.a. uitleg over DHCP, DNS en poortnummers). In het Labo hardware wordt een gestripte PC (zonder harde schijf, zonder netwerkkaart, enzovoort) terug operationeel gemaakt. Hierbij worden ook systeembronnen en bronnenconflicten besproken. In uitbreiding Vakdidactiek worden enkele opdrachten uitgevoerd a.d.h.v. de stages : opstellen van een jaarplan, inrichting vaklokaal informatica, evaluatie en ICT-coördinatie.

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

Toelichting:
- De studenten beschikken over de basisvaardigheden om een netwerk te onderhouden en om een computer soft -en hardwarematig te onderhouden en te herstellen. - De studenten kunnen dus een computerklas zowel soft- als hardwarematig onderhouden. - De studenten zijn in staat om lessen te geven volgens de regels van de kunst, inclusief differentiëring en remediëring, en - indien opportuun - aanpassing in situ van de werkwijze.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Studenten hebben de volgende cursussen/boeken/artikels doorgenomen:------ Studenten hebben de volgende onderwijsactiviteiten gevolgd: 2 Informatica Studenten bezitten de volgende competenties:------

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

- Goris Marc, 2005, Praktijk Computertechniek, Niet-gepubliceerde cursus, KHKempen, 106p

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • hoorcollege
  • labo en werkcollege

B. Omschrijving

A. Types

  • schriftelijk examen
  • permanente evaluatie

B. Omschrijving

OA:
10254510
Code:
10254510
Vakcoördinator:
Marc Goris
Semester:
2
Studiepunten:
5
Onderwijstaal:
Nederlands