Elektronica 1 (2006-2007)

-De werking van een weerstand en condensator op een gelijkspanningsbron kennen -De werking van een weerstand en condensator op een wisselspanningsbron kennen -Van een eerste orde filter een bode-diagram kunnen tekenen en begrijpen. -De werking van een operationele versterker kennen, symbolische voorstelling, eigenschappen, bode-diagram, soorten schakelingen -Tijdsonafhankelijke opampschakelingen kunnen berekenen en opbouwen -Selectie van een aantal opamp toepassingen, precisiegelijkrichter, functiegenerator, spanning-stroom omvormer, D/A omvormer -Het timer IC 555 kennen en kunnen gebruiken, - Netwerken : OSI model ,netwerktopologiƫn , datapakketje, repeaters en hubs; bridges; routers; switches; gateways ,netwerkkaartnummer,IP nummer en subnetmasker.

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

Toelichting:
-De bachelor in elektromechanica kan het begrip bodediagram uitleggen/berekenen/verklaren met een voorbeeld. -De bachelor in elektromechanica kan de theoretische achtergrond van de operationele versterker uitleggen. -De bachelor in elektromechanica kan tijdsonafhankelijke ( niet-inverterende en inverterende versterker) en tijdsafhankelijke ( integrator, differentiator) schakelingen van een operationele versterker berekenen uiitleggen en toepassen. -De bachelor in elektromechanica kan de werking van een aantal opamp schakelingen (precisiegelijkrichter, functiegenerator, spanning-stroom omvormer, preciesie gelijkrichter, D/Aomvormer) in een duidelijk gestructureerde taal uitleggen. -De bachelor in elektromechanica kan de werking en een aantal schakelingen (monostabiele multivibrator, astabiele multivibrator, spanningsgestuurde oscillator) van het timer IC 555 in een duidelijk gestructureerde taal uitleggen. -De bachelor in elektromechanica kan de werking van het OSI model in een duidelijk gestructureerde taal uitleggen. -De bachelor in elektromechanica kan a.d.h.v. het osi model verklaren hoe een datapakketje zich doorheen een netwerk verplaatst en kent de verschillende componenten nodig voor netwerkuitbreiding (Repeaters en hubs; bridges; routers; switches )en kan ze op de juiste laag van het osi model situeren. -De bachelor in elektromechanica kan de betekenis van netwerkkaartnummer , IP nummer en een subnetmasker in een duidelijk gestructureerde taal uitleggen.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Studenten hebben de volgende cursussen/boeken/artikels doorgenomen - Basiselektronica en bijhorende labs Studenten hebben de volgende onderwijsactiviteiten gevolgd - Elektronica Studenten bezitten de volgende competenties - Algemene en beroepsgerichte competenties.

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

Paul Boonen, 2005, toegepaste elektronica. Niet gepubliceerde cursus, KHKempen, Geel.

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • hoorcollege
  • elektronisch leerplatform

B. Omschrijving

A. Types

  • mondeling examen

B. Omschrijving

OA:
05210371
Code:
05210371
Vakcoördinator:
Peter Mertens
Semester:
1+2
Studiepunten:
5
Onderwijstaal:
Nederlands