Beschrijving van, vermenigvuldiging van en de structuren van:
Bacteriƫn, virussen, schimmels, gisten.
Voedingsbehoeften en energiebehoeften van micro-organismen
Bestrijding: fysische bestrijding, chemische bestrijding
Micro-organismen als ziekteverwekkers: de parasiet en de gastheer, immunologische status van de gastheer
Erfelijkheid bij micro-organismen: eiwitsynthese bij overdracht van erfelijk materiaal, rol van het m-RNA, rol van het t-RNA, rol van het ribosoom, fenotypische en genotypische veranderingen
mutatie, transformatie, transductie, conjugatie, recombinant-DNA-onderzoek
A. Algemene competenties
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
C. Beroepsspecifieke competenties
Toelichting:
De studenten begrijpen de taken van de verschillende structuren in micro-organismen en hun onderlinge relatie.
De studenten begrijpen de eenvoudigste biochemische processen en hun plaats in het metabolisme.
De student hebben inzicht in de relatie micro-organismen - industrie - land- en tuinbouwbedrijf
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
geen
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
Borgers Willy, Microbiologie ter Kennismaking; Geel: Campinia Media vzw, 1998;
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
B. Omschrijving
A. Types
B. Omschrijving