Algemene Inleiding
Conserveren door verhitting
- Inleiding
- Elementen van warmteoverdracht
- Thermobacteriologie
- Algemene voorzorgen bij conserveren door verhitting
- Overzicht van inblikproces
- Elementen van procesberekening bij hittebehandeling
Conserveren door bestraling
- Inleiding
- Eigenschappen van ioniserende straling
- Dosimetrie
- Stralingsbronnen
- Toepassing van bestraling in de voedingsmiddelentechnologie
Conserveren door koeling
- Inleiding
- Koelbewaring van fruit en groenten
- Faktoren die de ademhaling bepalen
- De bewaartechnieken
- In regime stellen van gascellen
Conserveren door vriezen
- Inleiding
- Fundamenten van het vriesproces
- Faktoren die de kwaliteit van diepvriesprodukten bepalen
- De invriesmethoden
- Het ontdooien
Conserveren door drogen
- Algemene inleiding
- Evaporatief drogen
- Vriesdrogen
A. Algemene competenties
B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties
C. Beroepsspecifieke competenties
A. Volgtijdelijkheid
B. Competenties
Elementaire begrippen van warmte- en koudeoverdracht
Begrippen van thermobacteriologie
Invriescurven van oplossingen
Factoren die de groei van micro-organismen bepalen
A. Type
B. Verplichte leermiddelen
Cursus: P. Tobback, Conserveringstechnologie, Acco Leuven
C. Aanbevolen leermiddelen
A. Types
B. Omschrijving
A. Types
B. Omschrijving