Onderwijsbevoegdheid Wiskunde (2006-2007)

De taal van de wiskunde en deelbaarheid: deelbaarheidstheorie (vb. priemgetallen, kleinste gemeenschappelijke veelvoud, grootste gemeenschappelijke deler), elementaire verzamelingenleer, predicaten- en propositielogica Meetkunde: thema's uit de meetkunde van de eerste graad SO worden behandeld en uitgediept (elementaire eigenschappen, speciale lijnen en figuren, congruentie, gelijkvormigheid, transformaties,...).Functieleer deel 1 : specifieke functies, algemene relaties en hun toepassingen worden nader besproken.

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

Toelichting:
Tijdens het eerste jaar wordt een breed inzicht in wiskundige technieken en vaardigheden nagestreefd. Concreet kan je op het einde van het eerste jaar voor de behandelde leerinhouden: -) beweringen en eigenschappen onderzoeken en formuleren; -) een correct wiskundig taalgebruik hanteren; -) de belangrijkste bewijstechnieken toepassen; -) strikt logisch denken; -) een situatie of probleem mathematiseren; -) constructies maken met passer en liniaal;

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Kennis van heuristieken en bewijsmethoden en zin voor abstractie zijn echter aanbevolen.

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

-) docentencursussen; -) handboekenreeks naar keuze van de eerste graad; -) leerplan eerste graad

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • groepswerk
  • begeleide zelfstudie
  • labo en werkcollege

B. Omschrijving

A. Types

  • schriftelijk examen
  • mondeling examen
  • permanente evaluatie

B. Omschrijving

OA:
10254030
Code:
10254030
Vakcoördinator:
Jos Willems
Semester:
1+2
Studiepunten:
8
Onderwijstaal:
Nederlands