Oefeningen chemie (2006-2007)

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 03. Kritisch reflecteren
  • 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

  • 09. Oplossingsgericht kunnen werken in de zin van het zelfstandig definiëren en analyseren van complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk en het kunnen ontwikkelen en toepassen van zinvolle oplossingsstrategieën

C. Beroepsspecifieke competenties

  • C04 De chemist kan op doordachte en kritische wijze resultaten (waaronder waarnemingen) noteren, bundelen en verwerken om tot zinvolle en volledige besluiten te komen.
Toelichting:

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

- er is geen chemievoorkennis vereist, hoewel het vlot kunnen hanteren van het chemieschrift en de naamgeving de studie erg vergemakkelijken. - de basisrekentechnieken moeten vlot en foutloos kunnen toegepast worden. - informatie moet correct uit tabellen en grafieken kunnen afgeleid worden.

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

Textbook: Nackaerts R. , algemene chemie en inleiding in de analytische chemie, KHKempen, campus Geel General Chemistry, P.W. Atkins, Scientific American Books, W.H. Freeman and Company Fundamentals of Analytical Chemistry, Skoog, West and Holler, Saunders College Publishing Oefeningenbundel samengesteld door Nackaerts R. , KHKempen, campus Geel

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • oefenpracticum

B. Omschrijving

A. Types

  • schriftelijk examen

B. Omschrijving

Het examen omvat het volledige opleidingsonderdeel, zowel theorie als oefeningen. Tijdens de oefensessies werken studenten individueel of in beperkte groep. De docent geeft uitleg, stuurt de oplosmethode bij en volgt ieders vorderingen individueel op. Er wordt verwacht dat de studenten thuis de oefeningen voorbereiden.
OA:
06030191
Code:
06030191
Vakcoördinator:
Reinhilde Nackaerts
Semester:
1+2
Studiepunten:
0
Onderwijstaal:
Nederlands