Stage (2006-2007)

Je gaat gedurende 8 weken in twee verschillende (2x4weken) (schoen)orthopedische bedrijven stage doen. Je maakt er kennis met de werksfeer en je integreert je in een groep, je komt in contact met patiënten bij maatnames, pasbeurten en aflevering, je observeert praktisch fabricagewerk en voert bepaalde technieken zelf uit. Waar mogelijk zal je ook kennismaken met nieuwe materialen en productietechnieken.

A. Algemene competenties

  • 01. Denk- en redeneervaardigheid
  • 02. Informatie verwerven en verwerken
  • 06. Beschikken over het vermogen tot communiceren van informaties, ideeën, problemen en oplossingen, zowel aan specialisten als aan leken
  • 07. Een ingesteldheid tot levenslang leren hebben

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

  • C01 De orthopedisch technoloog kan op adequate wijze een orthopedisch hulpmiddel vervaardigen, herstellen en onderhouden.
  • C02 De orthopedisch technoloog kan de patiënt en een bestaande orthopedische voorziening evalueren, de therapeutische waarde ervan inschatten en uit het gamma orthopedische voorzieningen een geargumenteerde en verantwoorde keuze maken.
  • C03 De orthopedisch technoloog kan op een adequate wijze samenwerken en overleg plegen in een multidisciplinair team.
  • C06 De orthopedisch technoloog kan op een adequate wijze informatie verzamelen en verwerken.
Toelichting:
Basiscompetenties: -Studenten kunnen werken in een team en onder een leidinggevend persoon. -Studenten kunnen apparaten maken, aanpassen en afleveren aan de patiënt -Studenten kunnen adequaat rapporteren zowel mondeling als schriftelijk. -Studenten kunnen omgaan met patiënten. -Studenten kunnen ordelijk en planmatig werken.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

-theorie uit het eerste en tweede jaar met een parate kennis van vooral anatomie, fysiologie, pathologie, biomechanica en orthopedische technologie -praktijk opgedaan tijdens het eerste en tweede jaar

A. Type

  • cursus
  • materiaal op leeromgeving

B. Verplichte leermiddelen

stagebegeleiders, 2005, stagebundel, niet gepubliceerde bundel, KHKempen, Geel

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • stage

B. Omschrijving

A. Types

  • permanente evaluatie

B. Omschrijving

De stagebegeleider neemt contact op met de stageplaats in het begin van de stageperiode en brengt een bezoek op het einde van de stageperiode. De stagementor vult een standaard evaluatieformulier in, op het einde van de stageperiode, om de stagiair te beoordelen. Wekelijks gebeurt er een korte evaluatie in het bedrijf zelf door de stagementor. In de mate van het mogelijke gebeurt dit met de student of wordt dit achteraf met de student overlopen. Studenten worden begeleid vanuit de school door een stagebegeleider, deze ziet toe op het stagedagboek, stagefiche en stagewerk. Bij problemen kan de stagebegeleider helpen zoeken naar oplossingen. Vanuit het bedrijf wordt de student begeleid door een stagementor, deze ziet toe op het dagdagelijks functioneren van de student binnen het bedrijf.
OA:
06022290
Code:
06022290
Vakcoördinator:
Liesbet Diestelmans
Semester:
2
Studiepunten:
0
Onderwijstaal:
Nederlands