Sociologie (2006-2007)

sociologie: - wat is sociologie? - Is de mens een sociaal wezen? - primaire, secundaire en tertiaire socialisatie - een blik op de link tussen sociologie en geneeskunde demografie: - bevolkingsontwikkeling - verwachting ivm bevolkingsontwikkeling naar de toekomst toe - de gezondheid van de Belg - gezinssamenstelilng en nieuwe vormen van samenwonen

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

Toelichting:
sociologie: - de student verwerft inzicht in de sociale wetenschappen en begrijpt en herkent het nut van deze wetenschappen in je job als verpleegkundige/vroedvrouw - de student kan de verschillende vormen van socialisatie herkennen toepassen op de werkvloer - de student verwerft inzicht in het feit dat de mens een sociaal wezen is demografie: - de student kan tabellen ivm bevolkingsloop interpreteren - de student kan de evolutie van de huidige bevolkingsloop verklaren - de student kan de gevolgen hiervan op het gezinsleven en de gezondheid(srisico's) duidelijk verklaren.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Om tot het eerste jaar toegelaten te worden, moeten de kandidaten een getuigschrift secundair onderwijs bezitten, uitgereikt door de Vlaamse, de Franse of de Duitse gemeenschap van Belgiƫ. Deze getuigschriften geven toegang tot alle vormen van hoger onderwijs. Internationale studenten moeten niveau 4 Nederlands behaald hebben en zich wenden tot het departementshoofd om te worden toegelaten.

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

Jo Peeters, ongepubliceerde cursus, 2005-2006 2 delen: sociologie en demografie

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • hoorcollege

B. Omschrijving

A. Types

  • schriftelijk examen

B. Omschrijving

OA:
07280072
Code:
07280072
Vakcoördinator:
Jo Peeters
Semester:
2
Studiepunten:
2
Onderwijstaal:
Nederlands