Culturele vorming (2006-2007)

Culturele Vorming - Je woont 3 culturele activiteiten bij van verschillende kunstvormen, expressievormen die voor jou grensverleggend zijn - Je maakt een verslag van deze activiteiten ( achtergrondinformatie, verwijzingen naar maatschappij en actualiteit, bespreking ... ) - Je woont een theatervoorstelling bij ( Kunst in Zicht ) Informatie- en communicatietechnieken * ICT en het bevorderen van een actief, authentiek, werkelijkheidsgericht, samenwerkend leren. * Websites die erg nuttig kunnen zijn voor een leerkracht. * Organisatiemodellen om met ICT in een klassituatie te werken. * Software om zelfcorrigerende oefeningen te maken. * Een aantal concrete voorbeelden van leeravonturen via ICT. Maatschappelijke vorming De inhoud kadert in de groeilijnen zoals ze uitgezet zijn van het eerste naar het derde jaar van de opleiding. Eerste jaar: - Basisbegrippen en terminologie worden aangeleerd omtrent de actualiteit. Tweede jaar: - De klemtoon ligt op vaardigheden en attitudes. De actuele gebeurtenissen worden vertaald naar het werkveld. Derde jaar: - De kennis van de actualiteit zelfstandig kaderen en didactisch uitwerken.

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

Culturele Vorming Vaardigheden van 2illo. Informatie- en communicatietechnieken De leerstof en vaardigheden van de ICT-cursus in het eerste en tweede jaar worden als voorkennis verondersteld. Je past de geleerde ICT-vaardigheden (tekstverwerking, html, presentatie, rekenblad, Hotpotatoes) op een geïntegreerde manier toe om een boeiend leeravontuur voor leerlingen te ontwerpen. Maatschappelijke vorming Er wordt verder gebouwd op de inhouden van 1 ILLO en 2 ILLO.

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

Culturele Vorming - kranten en culturele tijdschriften - cultuurkalenders - persoonlijke notities Informatie- en communicatietechnieken Cursustekst: ICT met leerlingen. Ondersteunend materiaal op Blackboard. Maatschappelijke vorming De leermiddelen worden meegedeeld bij het begin van het academiejaar.

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • labo en werkcollege
  • elektronisch leerplatform
  • stage

B. Omschrijving

A. Types

  • permanente evaluatie

B. Omschrijving

OA:
11261350
Code:
11261350
Vakcoördinator:
Kris Appeltans
Semester:
1+2
Studiepunten:
1
Onderwijstaal:
Nederlands