Project informatica (2006-2007)

Excel - Kennismaking met de werkomgeving in Excel: navigatie, werkbalken, .. - Samenstellen van formules: operatoren, functies, absolute en relatieve celadressen. - Toekennen van opmaak en voorwaardelijke opmaak. - Interactie met andere toepassingen (importeren en exporteren). - Werken met datums en tijden. - Werken met verschillende werkbladen en werkmappen. - Samenstellen en opmaken van grafieken. - Werken met complexere functies (geneste functies). - Aanpassen van de werkomgeving (werkbalken, sneltoetsen, menu's) - Validatie van gegevens. - Draaitabellen Access - Wat is een relationele database ? - Tabellen: navigatie, veldeigenschappen, sorteren, filteren. - Selectiequery's, berekende velden in een query, parameterquery. - Formulieren, berekend veld in een formulier. - Rapporten.

A. Algemene competenties

B. Beroepsgerichte/ Algemeen wetenschappelijke competenties

C. Beroepsspecifieke competenties

Toelichting:
Basis: - De studenten kunnen in Excel de basisgereedschappen gebruiken om een eenvoudig probleem op te lossen.- - De studenten kunnen in Excel en Access gegevens uitwisselen met andere bronnen. - De studenten kunnen in Excel formules samenstellen op basis van een probleemomschrijving. - De studenten kunnen een database opzetten en gebruik maken van tabellen, query's, formulieren en rapporten. - De studenten kunnen een werkmap in Excel afstemmen op de gebruiker door validaties, aanpassing van de werkbalken en knoppen, en wijziging van instellingen. Extra: - De studenten kunnen gegevens analyseren door gebruik te maken van draaitabellen of filters in Excel. - De studenten kunnen gebruik maken van berekende velden in query's en formulieren.

A. Volgtijdelijkheid

B. Competenties

- Studenten kunnen met de windowsomgeving op een efficiƫnte manier omgaan. - Studenten kunnen de basisfuncties van Word gebruiken.

A. Type

B. Verplichte leermiddelen

Frans Roger, 2004, Excel 2003 1/3. Campinia Media vzw, Geel. ISBN:90.356.1183.7 Frans Roger,2003, Excel 2003 2/3. Campinia Media vzw, Geel. ISBN: 90.356.1187.,X Frans Roger, 2004, Access 2003 1/3. Campinia Media vzw, Geel. ISBN: 90.356.1188.8

C. Aanbevolen leermiddelen

A. Types

  • oefenpracticum

B. Omschrijving

A. Types

  • praktische proef

B. Omschrijving

OA:
03292450
Code:
03292450
Vakcoördinator:
Guy Van Daele
Semester:
1
Studiepunten:
0
Onderwijstaal:
Nederlands